Nieuws

  • 28 januari 2022

Zonnepanelen en thuisbatterij: een geldbesparende combinatie?

De stijgende energieprijzen, je kan er niet meer omheen. En de tendens zal helaas niet meteen omkeren. Zowel de gasprijs als de prijzen voor elektriciteit bereiken ongekende hoogtes.
  • 28 januari 2022

Zuid-Oost-Vlaanderen renoveert

Voor een klimaatgezond Zuid-Oost-Vlaanderen is de renovatie van onze woningen een absolute must.
  • 28 januari 2022

Schrijf je nu in voor onze opleiding eerstelijnsloketten

Voor het tweede jaar op rij organiseert SOLVA in samenwerking met Fluvius een opleiding voor loketmedewerkers. We doen dit in 2 delen. 
  • 9 december 2021

Kerstmis een feest? Niet als de brandweer is geweest!

Met de feestdagen in aantocht maken we het graag wat gezelliger in huis. We versieren de woonkamer, zetten een kerstboom en zorgen voor sfeerverlichting. Misschien steek je wel wat kaarsen aan?
  • 28 januari 2022

Subsidie noodwoningen in Zuid-Oost-Vlaanderen

De Vlaamse Regering kent een investeringssubsidie toe van 11,6 miljoen euro aan lokale besturen voor de realisatie van noodwoningen. De subsidie kadert in de tweede projectoproep voor noodwoningen in Vlaanderen van juni 2021.
  • 12 januari 2022

Een landschapspark in de Vlaamse Ardennen? Het kan!

We zijn erbij! Mooier kan het jaar 2022 alvast niet beginnen. We zijn geselecteerd als een van de zeven kandidaat-landschapsparken! We krijgen nu middelen om een masterplan op te maken.
  • 25 november 2021

Twee nieuwe regionale klimaatprojecten vanaf 2022

Vanaf 2022 worden in onze regio twee nieuwe klimaatprojecten uitgerold:  “Hou eens halt in Zuid-Oost-Vlaanderen” en “Zuid-Oost-Vlaanderen renoveert”. De intercommunale SOLVA en de Provincie Oost-Vlaanderen kwamen hierover in oktober 2021 tot een akkoord.
  • 28 januari 2022

Woon- en energievragen registreren

Om de acties en dienstverlening aan het woonloket te registreren, biedt SOLVA zoals eerder gemeld naast WOONSOFT nog een tweede mogelijkheid van registreren aan: een handige spreadsheet, speciaal voor de woondiensten ontwikkeld door ons team.  
  • 13 december 2021

Workshop ‘klimaat- en prijsbewust omgaan met energie’

Dagelijks berichten de media over stijgende energieprijzen. Voor mensen in een financieel kwetsbare positie weegt dit dubbel zo zwaar. In het bewuster omgaan met energie liggen kansen om de factuur te drukken, en tegelijk CO2 te besparen. 
  • 23 november 2021

Meerdoeners concretiseren klimaatacties

De Meerdoeners zijn enthousiaste burgers die hun gemeente actief helpen met de uitvoering van hun klimaatplan. Tijdens een participatietraject bepaalden ze eerder al welke klimaatacties ze willen uitvoeren, nu is de tijd aangebroken om de plannen te concretiseren.