SOLVA verwelkomt Fernand Van Trimpont als nieuwe voorzitter

  • 3 februari 2021

Op 2 februari 2021 is Fernand Van Trimpont op de Raad van Bestuur van het intergemeentelijk samenwerkingsverband SOLVA met een ruime meerderheid verkozen tot nieuwe voorzitter van SOLVA. Schepen Van Trimpont van de stad Geraardsbergen neemt de fakkel van het voorzitterschap over van Eddy Couckuyt die zelf 20 jaar zetelde in de Raad van Bestuur.

Fernand Van Trimpont (43 jaar) is eerste schepen van de stad Geraardsbergen en zal dit mandaat van voorzitter met veel enthousiasme vervullen met de ambitie om de regio Zuid-Oost-Vlaanderen nog sterker te maken.

Als verlengstuk van de 21 steden en gemeenten uit Zuid-Oost-Vlaanderen initieert, faciliteert en organiseert SOLVA intergemeentelijke samenwerking om het groeiend aantal uitdagingen in de regio het hoofd te bieden. Vanuit een gedragen en ambitieuze visie bouwt SOLVA samen met deze gemeenten en in totaal voor meer dan 430.000 inwoners aan een sterke regio op vlak van ruimte, ondernemen, klimaat en energie, preventie, archeologie, handhaving, mobiliteit, wonen en tewerkstelling.

We wensen Fernand vanuit de voltallige Raad van Bestuur alsook vanuit het SOLVA-personeel alle succes toe. 

Fernand Van Trimpont en Eddy Couckuyt aan naambord SOLVA

Fernand Van Trimpont (L) en Eddy Couckuyt (R)

Fernand Van Trimpont voor luchtfoto van Zuid-Oost-Vlaanderen
 

 

© foto's: Dirk Wollaert