SOLVA lanceert nieuwe website rond projectontwikkeling

  • 6 april 2020

Tot 2019 had SOLVA een lange traditie van het bouwen van nieuwe woongelegenheden in opdracht en in samenwerking met de lokale besturen op haar grondgebied. Een wijziging in de fiscale regelgeving zorgde er echter voor dat SOLVA op een andere manier tewerk moet gaan bij de realisatie van betaalbare en kwaliteitsvolle woongelegenheden. 

SOLVA neemt daarom voortaan het bouwheerschap niet meer zelf op. In opdracht van en samen met de gemeente gaat SOLVA nu op zoek naar innovatieve en creatieve projectontwikkelaars en ontwerpers die het project zullen realiseren onder de coördinatie van SOLVA door middel van een publiek-private samenwerking (PPS).

Via een gerichte bekendmakingscampage hoopt SOLVA de juiste partners aan te trekken voor een kwaliteitsvolle realisatie. Zo staat sinds begin april een nieuwe website online, www.solvaprojectontwikkeling.be. Deze website bundelt alle projecten die in deze ‘nieuwe stijl’ ontwikkeld worden.

Ontwikkeling Eilandpark krijgt de primeur

De gemeente Sint-Lievens-Houtem gaf SOLVA de opdracht om op het terrein van de voormalige textielfabriek ‘Etablissement SAEY’ een mix van woongelegenheden en handelspanden te bouwen. Voor de ontwikkeling van dit projectgebied van 6.500 m² zoekt SOLVA nu de geschikte partners, onder andere via de net gelanceerde projectwebsite. 

Het project, dat de naam Eilandpark meekreeg, kan alvast heel wat troeven naar voor schuiven. 

Kernversterkend en goed bereikbaar

Het te ontwikkelen terrein ligt op wandelafstand van het vernieuwde marktplein in een residentiële buurt en vlak bij scholen, horeca, bushalte en talrijke winkels. De gemeente heeft bij het toekennen van de opdracht ook aangestuurd op een mix aan woningen voor elk budget. 
Ook voor fietsers en voetgangers wordt via een open groene verbinding een ontsluiting voorzien van Eilandpark naar het cultuur- en sportcentrum en verder naar het marktplein.

Pal naast een groene long

Eilandpark is gelegen pal naast een groene long in volle groei. Deze groenzone zal in de toekomst ontwikkeld worden als centrale parkzone middenin de kern van de gemeente. Vanaf het projectgebied zal een rechtstreekse toegang gecreëerd worden tot het toekomstige Eilandbos. Dit wordt een groene ontmoetings- en speelruimte voor jong en oud.

Bruisende gemeente

Het projectgebied ligt centraal in de gemeente tussen het bruisende dorpsleven en de landelijke omliggende gemeenten. In Sint-Lievens-Houtem kom je vooral om te genieten, te voet of per fiets in de natuur of tijdens een uitbundig evenement. 


Meer info: www.solvaprojectontwikkeling.be