Landschap door.grond

  • 1 oktober 2019

In samenwerking met het Provinciaal Archeocentrum Velzeke organiseert SOLVA de tentoonstelling ‘Landschap door.grond’. Deze tentoonstelling toont de boeiende en uitdagende relatie tussen landschap en mens doorheen de tijd. Recente opgravingen in Zuid-Oost-Vlaanderen, levendige reconstructies van archeologische sites en opmerkelijke objecten uit deze regio vertellen het verhaal van het landschap en de mens in eigen streek. 

Melden
Het landschap speelt vanaf het begin van het menselijk bestaan een centrale rol. Ook de mens zelf drukt zijn stempel op de natuurlijke omgeving. Van prehistorisch wild aan de Schelde in Ruien tot de koutergronden in de Dendervallei. Van jagers-verzamelaars tot landbouwers en ambachten. Van overleven in de natuur tot het ontstaan van een cultuurlandschap. ‘Landschap door.grond’ neemt je mee doorheen de tijd en laat zien hoe dit verleden nog steeds aanwezig is in onze streken. 
Grootschalig archeologisch onderzoek van de afgelopen 10 jaar helpt ons een beeld te schetsen van de relatie tussen de mens en het landschap in Zuid-Oost-Vlaanderen. De opgravingen brengen ook heel wat bijzondere ontdekkingen naar boven. 

Kom vanaf 10 november 2019 een kijkje nemen en ontdek hoe onze voorouders, van prehistorische jager-verzamelaar tot middeleeuwse boer, omgingen met het mooiste landschap van Vlaanderen. 

Klik hier voor meer info.

Foto's: Dirk Wollaert