Meerwaarde

 

De GIDPBW SOLVA garandeert een efficiënte dienstverlening door een snelle en correcte informatievergaring en -verdeling (besparing van tijd en middelen van het personeel), de ervaringsopbouw en –uitwisseling.

 

Door haar door schaalvergroting ontwikkelde specialisatie in preventie-/veiligheidstopics voor gemeente- en OCMW-besturen, politiezones en intercommunales levert de preventiedienst van SOLVA een duidelijke, onafhankelijke en objectieve adviesverlening opdat het bestuur zal voldoen aan de welzijnswetgeving.

 

Een gemeenschappelijke preventiedienst heeft als meerwaarde:

  • De preventiedienst heeft een onafhankelijk statuut en is een objectieve derde partij.
  • Door de voltijdse functie als preventieadviseurs hebben ze meer ervaring en zijn ze beter gespecialiseerd (geen Chinese vrijwilliger).
  • Informatievergaring (databanken, opleidingsmateriaal, documentatie, professioneel netwerk, …) en leermomenten (oefeningen, studiewerk, …) worden verdeeld over meerdere besturen.
  • Door schaalvergroting waarborgt het team van preventieadviseurs de continuïteit van de dienstverlening.
  • Rechtstreekse betrokkenheid mogelijk via het beheerscomité van de preventiedienst.

 

De aansluiting tot de peventiedienst geeft het bestuur de mogelijkheid om haar interne preventiedienst weer volwaardig te doen werken nadat er intern geen werkbare oplossing kon worden gevonden.

Ik werk veilig of ik werk niet